Taartje met biet en rode appel

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dek het filodeeg af met een theedoek en laat ontdooien. Schaaf intussen de biet en appel in flinterdunne plakjes. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden tot lange, smalle repen. Leg 4 repen naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze licht met boter. Leg op alle repen nog een reep deeg. Herhaal dit nog 2 keer zodat je 4 repen hebt van 4 lagen dik. Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de repen deeg met afwisselend plakjes biet en appel en laat de plakjes aan een kant een beetje over het deeg hangen. Rol de repen deeg voorzichtig op en druk de uiteinden vast met een beetje water. Zet de rolletjes rechtop in de muffinvorm en steek er een takje tijm in. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taartjes met boter en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Bestuif voor het serveren met een snuf kaneelpoeder en besprenkel met een paar druppels honing.

Taartje met biet en rode appel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept