1 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Hak de helft van de noten grof. Smelt 150 gram chocolade au bain-marie. Snijd 1 rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes. Halveer de andere pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng de gehakte peper, geraspte gember, slagroom en cognac door de gesmolten chocolade. Spoel de vormpjes om met koud water, giet het chocolademengsel erin en zet ze in de diepvries. Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en schep de kersen, gembersnippers en gehakte pecannoten erdoor. Vul de vormpjes uit de diepvries op met dit mengsel. Zet terug in de diepvries om op te stijven. Smelt de rest van de chocolade, doop de halve rode pepers erin en laat even drogen. Dompel de vormpjes enkele tellen in heet water en stort het ijs op bordjes. Garneer met de rest van de noten en de chocoladepepers.
Chocolade-ijs met rode peper en kersen is een recept van PLUS