1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, knolselderij en winterwortel 4-5 minuten. Voeg het vlees toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de bloem erdoor en bak nog 2-3 minuten. Giet het bier erbij en voeg de tijm, laurier en peterselie toe. Stoof afgedekt 1,5-2 uur op een lage stand tot het vlees zacht is. Neem 30 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de randen van de ovenschaaltjes met ei. Verwijder de laurierblaadjes en schep het vleesmengsel in de schaaltjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en plak het deeg op de schaaltjes. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in de oven totdat het deegdeksel goudbruin is.
2 Vervang het sesamzaad door gehakte amandelen of hazelnoten.