Romige vissoep met citroen en saffraan

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie en fruit de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee. Blus af met het citroensap en de wijn en voeg de saffraan toe. Giet de bouillon en kookroom erbij en breng zonder deksel op de pan aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en peper en bind eventueel met koude boter. Spoel intussen de visfilets onder koud water en snijd ze in gelijke stukken. Voeg de vis en garnalen toe aan de soep en laat in circa 10 minuten gaar worden. Roer vlak voor het serveren een handje groene kruiden door de soep. Lekker met stokbrood en aioli.

Romige vissoep met citroen en saffraan is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept