Vis-tempura met frisse koolsalade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de kool met de ui en bestrooi met komijn en wat zout. Klop de zure room los met het citroensap. Snijd de schil van de grapefruit dik af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Doe dit boven de kool zodat het sap hierin kan druppelen. Schep de kool om met de partjes grapefruit en citroenroom en laat minimaal 30 minuten trekken. Snijd intussen de vis in gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout. Klop de eidooiers los met de bloem en klop het mineraalwater erdoorheen tot een luchtig, dun beslag. Verwarm de olie tot 180ºC. Haal de vis snel door het beslag zodat er een dun laagje blijft hangen en frituur kort in kleine porties. Houd eventueel warm op bakpapier in de oven (75°C). Schep intussen de kruiden door de koolsalade en serveer bij de tempura.

Vis-tempura met frisse koolsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept