1 Meng voor het deeg de boter, bloem en een snufje zout in een kom en snijd met 2 messen de boter in de bloem in hele kleine blokjes. Voeg 100 ml koud water in gedeelten toe en meng met een vork (zonder te kneden) alles door elkaar. Het deeg moet vochtig zijn, maar niet te nat. Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak samen tot een bal en laat afgedekt circa 20 minuten rusten in de koelkast. Meng intussen de ingrediënten voor de vulling (‘mincemeat’). Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed de taartvormpjes met het deeg. Schep de vulling erin, maar maak de vormpjes niet helemaal vol. Zet de vormpjes dicht naast elkaar en leg de rest van de deeglap erop. Rol met een deegroller erover zodat het deeg is ingedrukt en vastzit op de deegbodems. Snijd het overtollige deeg weg en druk het deeg in de vormpjes iets aan. Prik met een vork gaatjes in de deegdeksels en bak de mince pies in de oven in circa 20 minuten lichtbruin. Keer ze uit de vormpjes, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.