1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappels en kook ze circa 20 minuten. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Laat met het deksel op de pan even droogstomen en druk de aardappels door een zeef tot puree. Rooster de hazelnoten in de oven goudbruin en hak ze grof. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten kort aan. De binnenkant van het vlees moet nog roze zijn. Laat de biefstukken even rusten onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de cantharellen circa 3 minuten. Voeg de rest van de boter toe en bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg de sjalot en peterselie toe en bak nog een paar minuten mee. Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden. Snijd de biefstukken in schuine plakken en schenk er wat champignonsaus overheen. Schep de cantharellen ernaast en bestrooi met de hazelnoten.
2 Vervang cantharellen door gemengde paddenstoelen of (kastanje)champignons.
Hertenbiefstuk met champignonsaus en cantharellen is een recept van PLUS