1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Prik de auberginehelften in met een vork, bestrooi met zout en zet ze circa 30 minuten weg om uit te lekken. Meng de peterselie, rode peper, knoflook, 1 bouillonblokje, citroenrasp en margarine tot een marinade. Dep de aubergines droog en smeer ze in met de marinade. Rooster ze circa 20 minuten in de oven tot ze zo zacht zijn dat een vork er zonder weerstand doorheen gaat. Kook intussen de pasta beetgaar met het andere bouillonblokje. Snijd de haloumi in acht plakken, bestrijk licht met olie en gril in een hete grillpan om en om. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, meng met de saus en roer de cherry/-kerstomaatjes erdoor. Verdeel de pasta over borden en garneer met blaadjes basilicum.
Ovengeroosterde aubergine met gegrilde haloumi en pasta met Basilicum Roomsaus is een recept van PLUS