1 Snijd de kapjes van de broodbollen af en hol de broodjes uit. Verkruimel het uitgehaalde brood. Bak de bacon krokant in een droge hete koekenpan. Schep het vlees uit de pan. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng 1 eetlepel olijfolie met het sinaasappelsap en de helft van de rasp.
2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep het broodkruim en de rest van de sinaasappelrasp erdoor en bak dit even mee. Voeg de tomaten, zout, peper en kipfilet toe en roerbak 2 minuten. Vul de broodjes met dit mengsel, sprenkel de sinaasappelolie erover, bestrooi met bieslook of peterselie en leg de bacon en het broodkapje erop.
3 - Vervang de bacon door een gebakken kwarteleitje of klein scharreleitje. Wijnadvies
Broodbol met kip, bacon en sinaasappelolie is een recept van PLUS