1 Verwarm de oven voor op 200 C. Meng de suiker en bouillon en laat de suiker smelten op een lage stand. Leg de gember erin, breng aan de kook en kook circa 4 minuten in. Rasp 1 theelepel schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schep de sinaasappelrasp, partjes sinaasappel en sojasaus bij de gember en kook nog circa 4 minuten verder. Zeef de glaze. Bind de varkenshaasjes op met keukengaren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom op een hoge stand. Leg het vlees in een braadslede en bestrijk met de glaze. Bestrooi met (grof) zout en bak circa 15 minuten in de oven. Keer tussendoor 2 keer om en bestrijk het vlees met de glaze. Voor een spicy glaze: Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om de glaze wat vloeibaarder te maken. Voor een bier-appelstroopglaze Breng het bier met de appelstroop en suiker aan de kook en laat inkoken tot een stroperig mengsel. Laat afkoelen.
2 Kies een andere glaze en geef de varkenshaasrollade zo een heel andere smaak.
Varkenshaasrollade met gember-sinaasappelglaze is een recept van PLUS