Sinaasappel-cranberryjam met laurier

1
35 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de sinaasappels en snijd 2 eetlepels reepjes van de schil. Verdeel de sinaasappels in kwarten en vang het sap op. Verwijder de pitjes en witte velletjes en snijd de partjes in iets kleinere stukken. Breng in een pan met dikke bodem de reepjes sinaasappel- schil, sinaasappelstukjes met opgevangen sinaasappelsap, laurierblaadjes, geleisuiker en extra sinaasappelsap aan de kook. Kook al roerend 6-7 minuten en laat het vocht iets verdampen. Voeg de cranberry’s toe en kook nog circa 3 minuten zodat de cranberry’s niet helemaal stuk koken. Schep het eventuele schuim eraf en verwijder de laurierblaadjes. Schenk of schep de jam tot aan de rand in de potten. Roer met een schone lepel in elke pot zodat de vruchten mooi verdeeld zijn. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.Voor 3-4 potten
  • 2 Deze jams smaken natuurlijk prima op een broodje bij het kerstontbijt. Schep ook eens een theelepel jam op een plakje croissantdeeg (blikje) en rol op tot luxe jamcroissantjes. Of maak een holte in zelfgebakken koekjes en vul ze met een lepeltje jam. Ook leuk: serveer de jam met scones en room tijdens een feestelijke high tea.

Sinaasappel-cranberryjam met laurier is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept