GEROOSTERDE AARDAPPELS MET TIJM EN MANDARIJN

4
55 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappels goed schoon onder stromend water. Kook de aardappels 6-7 minuten in water met zout. Giet ze af en laat droogstomen. Halveer de grotere exemplaren. Verdeel de aardappels over een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Rooster 20-25 minuten in de oven. Meng de rest van de olie met de teentjes knoflook en tijm. Pel de mandarijn en pers de vrucht uit boven de gekruide olie. Besprenkel de warme aardappels met het olijfoliemengsel en leg er klein gescheurde mandarijnschilletjes tussen. Rooster de aardappels nog circa 15 minuten in de oven en bestrooi voor het serveren met zeezout.
  • 2 Vervang de tijm door rozemarijn en neem sinaasappel in plaats van mandarijn.

GEROOSTERDE AARDAPPELS MET TIJM EN MANDARIJN is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mandarijnensmoothie met gembersiroop
- 10 min-
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Perfect geroosterde aardappelen (3 smaakcombi's)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept