1 1 Snijd de paddenstoelen in plakjes of repen. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en knoflook 4-5 minuten. 2 Schep ze uit de pan en meng de walnoten, tijm en de helft van de kaas erdoor. Houd apart. 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie met zout en peper in gedeeltes tot de spinazie is geslonken. Verwarm de oven voor op 200ºC. 4 Bestuif het werkvlak met wat bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een vierkant van circa 35x35 cm. 5 Snijd de deeglap zo doormidden dat de ene kant iets groter is dan de andere. Bestrooi de kleinste deeglap met een dun laagje paneermeel. 6 Leg de spinazie in een schone theedoek en druk en wring het vocht heel goed uit de spinazie, anders wordt het deeg te vochtig. 7 Verdeel de spinazie over de deeglap met paneermeel en laat de randen vrij. Schep het paddenstoelenmengsel op de spinazie en verdeel de rest van de kaas erover. Kwast de deegrand in met ei. 8 Leg de tweede deeglap over de gestapelde vulling en druk de deegranden met een vork op elkaar. Snijd of steek eventueel uit wat extra deeg vormpjes en plak op het deeg. Snijd enkele inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de Wellington in de oven in circa 30 minuten knapperig en goudbruin. Snijd in plakken.
2 Vervang het bladerdeeg door filodeeg. Leg daarvoor 4-6 vellen filodeeg, bestreken met gesmolten boter, op elkaar. Vul het deeg en rol op. Neem paksoi of snijbiet in plaats van spinazie.
WELLINGTON MET PADDENSTOELEN, WALNOTEN EN BLAUWE KAAS is een recept van PLUS