Bosvruchtenjam met rozemarijn

1
30 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bosvruchten in een pan met een dikke bodem. Meng de balsamico door de rozemarijn en roer dit mengsel met de geleisuiker door de bosvruchten. Breng al roerend aan de kook tot het mengsel borrelt. Kook al roerend 3-4 minuten en voeg eventueel een scheutje port toe. Schep van de warmtebron af het eventuele schuim eraf. Vulde jampotten tot aan de rand met hete jam. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.Voor 3 potten
  • 2 • Maak deze jam ook eens in de zomer als er weer heerlijk sappig en vers seizoensfruit verkrijgbaar is. • Vervang de rozemarijn door 1 eetlepel tijmblaadjes.

Bosvruchtenjam met rozemarijn is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Soja-smoothie
10 min
Bekijk recept
Scones met kaas of jam
25 min
Bekijk recept