ITALIAANSE GLAZE

1
0 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en wortel in circa 5 minuten glazig. Voeg de kruiden en suiker toe en blus af met de wijn en bouillon. Laat circa 1 uur inkoken tot er 200 ml vocht overblijft. Zeef het mengsel en laat afkoelen.
  • 2 Laat je veel (grove) ingrediënten meetrekken, zeef de glaze dan eerst voordat je het vlees ermee bestrijkt. Door de glaze in te koken wordt deze dikker en krijg je een geconcentreerde smaak. Gebruik voor het inkoken een (steel)pan met een dikke bodem. Vergeet niet om het vlees tijdens het garen regelmatig met de glaze te bestrijken voor extra kleur en smaak. Maak de glaze eventueel van tevoren en vries in ijsblokvormpjes in kleine porties in.

ITALIAANSE GLAZE is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Haasmedaillons met maple-cider glaze
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasrollade met gember-sinaasappelglaze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Virginia-ham Met Honing-mosterd-bourbon Glaze
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Virginiaham Met Honing-mosterd-bourbon Glaze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept