1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met gesmolten boter en vouw ze in vieren. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 10 minuten krokant en goudbruin. Verhit de rest van de boter en bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin. Schep het sjalotje met de champignons en kerriepoeder erdoor en bak al omscheppend 5-6 minuten. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet de pasteibakjes op borden en schep de vulling erin. Verdeel de overige vulling naast de pasteitjes en garneer met de peterselie en plukjes tuinkers.
2 Neem reepjes kipfilet of varkenshaas in plaats van kalkoenreepjes. Vervang kerriepoeder door 1 eetlepel currypasta of voeg 1 eetlepel mosterd toe.
FILOPASTEITJES MET KALKOENREEPJES EN PADDENSTOELEN is een recept van PLUS