GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg 1 kilo gehalveerde tomaten, 2 rode paprika’s (in repen), 2 rode uien (in stukken) en 2 ongepelde teentjes knoflook op een bakplaat en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij 500 ml groentebouillon. Breng aan de kook. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.

GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept