Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel 500 gram bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkool met 3 ongepelde teentjes knoflook en 2 ongepelde sjalotten over een bakplaat met bakpapier en rooster circa 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en verwijder de schil van de knoflook en sjalotten. Voeg samen met de bloemkool toe aan 700 ml kippenbouillon. Kook circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en roer 125 ml room erdoor. Schep de soep in kommen en verdeel 75 gram blauwe kaas erover. Maak met behulp van een mal een leuk vormpje, bijvoorbeeld een kerstboom, van fijngehakte peterselie.
SOEP VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET BLAUWE KAAS is een recept van PLUS