1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozemarijn en met olie in plaats van boter. Kneed goed door en laat minstens een keer rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hiervan lange dunne stengels. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi ze met zaadjes. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin. Serveer de stengels nog warm met de tapenades in schaaltjes erbij.
1 Geroosterde paprika met ansjovis en kappertjesMaal in de keukenmachine 2 afgespoelde geroosterde paprika’s uit een pot met een blikje uitgelekte ansjovisfilets, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie en een snufje chilipeper tot een grove puree en roer er 2 eetlepels kappertjes door.
2 Blauwe kaas, room en pijnboompittenMaal in de keukenmachine 200 g pittige blauwe kaas met 100 g zure room en breng op smaak met versgemalen peper. Doe dit in een kom. Rooster 20 g pijnboompitten en verdeel over de kaasroom.
3 Kikkererwten, zongedroogde tomaten en peterselieMaal in de keukenmachine 200 g uitgelekte kikkererwten, 50 g zongedroogde tomaten (uit olie), 2 teentjes knoflook, 4 takjes peterselie en 50 ml olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper.
Broodstengels met tapenades is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten