1 Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pastavellen per 4 in circa 7 minuten beetgaar. Neem ze uit het water en spoel ze onder koud water af. Leg ze op een natgemaakte plastic snijplank en dek af met plasticfolie tot later gebruik.
2 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Roer de ricotta los met de honing en sinaasappelmarmelade en schep er voorzichtig de frambozen doorheen. Zet tot later gebruik in de koelkast. Verwarm voor de saus de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdezachte saus. Laat de saus niet koken. Verdeel de ricotta over de 8 pastavelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per twee op een dessertbordje en giet er de warme chocoladesaus over.
3 In plaats van 8 gedroogde pastavellen kunt u ook 4 verse vellen nemen (snijd deze een keer doormidden).
Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus is een recept van PLUS