1 Prik de saucijsjes hier en daar in. Meng de bloem met zout en peper en bepoeder de braadworstjes ermee. Boen de sinaasappels schoon. Snijd de schil van een halve sinaasappel, zonder het wit, in smalle reepjes. Zet deze apart. Pers de sinaasappels uit
2 Verhit de olie en braad hierin de worstjes rondom bruin. Bak de sjalotjes even mee. Strooi de rest van de bloem erover. Voeg sinaasappelsap, de helft van de schilreepjes en de bouillon toe en stoof zachtjes 25 minuten. Borstel of veeg de champignons schoon. Laat ze heel of halveer de grotere. Voeg ze 10 minuten voor het einde van de stooftijd samen met de prei toe. Voeg vlak voor het serveren de rest van de sinaasappelschilletjes en de olijven toe.
3 - Vervang saucijsjes eens door slavinken.- Neem in plaats van prei bleekselderij, in smalle boogjes gesneden.
Casserole met braadworstjes, sinaasappel en paddenstoelen is een recept van PLUS