1 Begin met de sinaasappels. Boen ze onder heet water heel goed schoon en snijd ze in plakken van 1/2 centimeter dik. Verwarm de suiker met het water en laat dit zachtjes koken tot een lichtblonde karamel. Leg de sinaasappelplakken erin en laat afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade au bain-marie (of in de magnetron 3-4 minuten op 400 Watt) en laat afkoelen tot lauw. Splits de eieren. Klop de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Meng de boter en suiker en klop de gesmolten chocolade erdoor. Spatel een voor een de eidooiers erdoor. Voeg de bloem toe en spatel de eiwitten er luchtig door tot een glad beslag. Vul de vorm met het chocolademengsel en bak de taart in het midden van de oven 30 minuten. Laat hem afkoelen tot lauwwarm voordat de vorm wordt verwijderd of serveer hem in de vorm (het is een zachte taart). Versier met de plakken sinaasappel.
Chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel is een recept van PLUS