Courgette alla Romana

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de courgettes in de lengte en hol ze iets uit met een spitse lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Ver­warm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt erbij en bak dit rul. Schep de courgettestukjes, tomatenreepjes, zout, peper en pesto erdoor. Vet een ovenschaal in met wat olie van de tomaten. Zet de courgettes er naast elkaar in en schep de gehaktvulling erin. Verdeel daarover de gorgonzola. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven totdat de courgette gaar en de kaas gesmolten is.
  • 3 De courgette kan worden vervangen door aubergine.In plaats van gorgonzola is zachte geitenkaas ook heel lekker.

Courgette alla Romana is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ciabatta salami-kaas-tapenade
5 min
Bekijk recept
Pizzahapjes
30 min Snack
Bekijk recept
Parelcouscous met salami en venkel
15 min
Bekijk recept
Italiaanse sesamstengels
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept