Courgette met blauwe-kaassouffl en grove pestosaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze tot een centimeter vanaf de schil uit met een lepeltje. Leg de courgettes in een ovenschaal. Verwarm de olie en fruit de sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem loslaat. Voeg de warme melk toe en roer op een lage stand tot een gebonden saus. Roer de blauwe kaas erdoor en neem de pan van de warmtebron. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eidooiers één voor één door de kaassaus. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep ze voorzichtig door de kaassaus. Verdeel deze massa over de courgettes en bak ze in circa 20 minuten gaar en bruin. Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto met de staafmixer tot een grove saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettes op borden en druppel er een paar lepeltjes pesto over.

Courgette met blauwe-kaassouffl en grove pestosaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met kip, champignons en pestosaus
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met broccoli en romige pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept