1 Snijd de komkommer, aubergine en courgette dwars op de vrucht elk in 3 stukken. Hol ze uit, bewaar eventueel de inhoud van de komkommer voor de tzatzik. Snijd de deksels van de paprika`s en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de onderkant van de uien open. Maak een inkeping over de lengte en druk ze met de handpalmen open. Hol de ui zo laag voor laag uit. Snipper wat overblijft en meng dit met knoflook, paprikapoeder, de helft van het zout, tomatenpuree en rijst door het gehakt. Blancheer ondertussen de koolbladeren 2 minuten in kokend water.
2 Vul de stukken komkommer, courgette, aubergine, paprika voor de helft met het rijst-gehaktmengsel. Vul ook de koolbladeren en rol ze op. Leg de gevulde groenten in de pan. Giet er een kopje water bij met de rest van het zout en het citroensap. Kook het geheel ongeveer 20 minuten met deksel. Plaats een bord op de gevulde groenten zodat ze tijdens het verwarmen op hun plaats blijven.