Dikke aardappelschijven met boter en citroen

4
0 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in de schil circa 15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen tot u ze kunt pellen. Snijd de gepelde aardappelen in dikke plakken en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter en olie in een wijde pan en verdeel er de aardappelschijven over. Bak op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Voeg in de laatste minuut de citroenrasp en rozemarijn toe en bak heel kort mee. Deze hoeveelheid aardappelen kan niet in één keer gebakken worden. Bak ze in gedeelten en houd ze warm in een matig warme oven. Besprenkel ze op het laatste moment met vers citroensap.
  • 2 Ook lekker met tijm en sinaasappelrasp.

Dikke aardappelschijven met boter en citroen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept