Druivenjam met port en specerijen

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken. Neem ondertussen de druiven van de takjes en was ze zorgvuldig met lauw water. Snijd de druiven doormidden en doe ze met het citroensap en de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed door en laat langzaam aan de kook komen. Laat circa 4 minuten pruttelen. Stamp de druiven eventueel wat fijner met een pureestamper. Zeef de port en giet deze bij de druiven. Roer alles goed door en doe over in 3 à 4 brandschone potten.

Druivenjam met port en specerijen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuid Afrikaanse Druivenjam
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept