Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de koekenpan. Kerf de eendenborsten in het vet een paar keer in en wrijf ze in met zout en peper.
  • 2 Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan en laat ze circa 4 minuten krokant bakken. Draai ze om en bak de andere kant nog 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het vet uit de pan. Gebruik dit eventueel om aardappels in te bakken. Fruit de sjalotten in het eendenvet goudbruin en voeg de tijm, cranberrycompote en wijn toe. Laat al roerende aan de kook komen en nog een paar minuten inkoken tot een stroperige jus. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel af met wat klontjes koude boter of een paar eetlepels room. Leg de eendenborsten met de vetkant naar boven nog even terug in de jus en laat nog 2 minuten meewarmen. Snijd de eendenborsten in plakken en serveer met een lepel cranberryjus.
  • 3 Lekker met aardappels gebakken in eendenvet met rozemarijn.

Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept