1 Verwarm de koekenpan. Kerf de eendenborsten in het vet een paar keer in en wrijf ze in met zout en peper.
2 Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan en laat ze circa 4 minuten krokant bakken. Draai ze om en bak de andere kant nog 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het vet uit de pan. Gebruik dit eventueel om aardappels in te bakken. Fruit de sjalotten in het eendenvet goudbruin en voeg de tijm, cranberrycompote en wijn toe. Laat al roerende aan de kook komen en nog een paar minuten inkoken tot een stroperige jus. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel af met wat klontjes koude boter of een paar eetlepels room. Leg de eendenborsten met de vetkant naar boven nog even terug in de jus en laat nog 2 minuten meewarmen. Snijd de eendenborsten in plakken en serveer met een lepel cranberryjus.
3 Lekker met aardappels gebakken in eendenvet met rozemarijn.
Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn is een recept van PLUS