Engelse vruchtencake

1
110 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken. Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen. Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.(De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar).

Engelse vruchtencake is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

vruchtencake
0 min
Bekijk recept
Tropische Vruchtencake
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Vruchtencake
0 min
Bekijk recept
Vruchtencake
0 min
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept