1 Besprenkel de appelreepjes met citroensap. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de muffinvormpjes met wat gesmolten boter en bestuif ze met wat bloem. Snijd het filodeeg doormidden zodat er 8 vierkante stukken ontstaan. Bestrijk vier stukken met wat gesmolten boter en leg de andere 4 vellen erop. Duw de stukken filodeeg voorzichtig in de muffinvormpjes en vorm het overhangende deeg tot een losse rand. Bestrijk ze met een kwastje met melk en bak de deegvormpjes in circa 15 minuten knapperig en bruin. Laat ze in de vormpjes afkoelen.
2 Trek het makreelvlees uit elkaar, controleer op graten en vermeng het met de bleekselderij en appel. Schep de zure room erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Neem de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op borden. Vul ze met de makreelsalade en serveer direct.Voorgerecht voor 4 personen
Filotaartjes met gerookte makreelsalade is een recept van PLUS