Filotaartjes met gerookte makreelsalade

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Besprenkel de appelreepjes met citroen­sap. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de muffinvormpjes met wat gesmolten boter en bestuif ze met wat bloem. Snijd het filodeeg doormidden zodat er 8 vierkante stukken ontstaan. Bestrijk vier stukken met wat gesmolten boter en leg de andere 4 vellen erop. Duw de stukken filodeeg voorzichtig in de muffinvormpjes en vorm het overhangende deeg tot een losse rand. Bestrijk ze met een kwastje met melk en bak de deegvormpjes in circa 15 minuten knapperig en bruin. Laat ze in de vormpjes afkoelen.
  • 2 Trek het makreelvlees uit elkaar, controleer op graten en vermeng het met de bleekselderij en appel. Schep de zure room erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Neem de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op borden. Vul ze met de makreelsalade en serveer direct.Voorgerecht voor 4 personen

Filotaartjes met gerookte makreelsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurdesemsandwich met makreelsalade
15 min
Bekijk recept
Makreelsalade met bleekselderij op stokbrood
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-wraps met gerookte makreelsalade
20 min -
Bekijk recept
Aardappel-makreelsalade
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filotaartjes
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met peer en pecannoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met appel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met gehakt en pompoen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept