1 Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor. Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm. Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie. Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen. Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien. Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen. Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt. Serveer een halve omelet per persoon met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.
2 - Vervang druiven in de salade door blokjes appel en voeg gehakte walnoten toe.- Neem in plaats van camembert brie.
Franse omelet met witlofsalade is een recept van PLUS