Gebakken ham met appel en whiskymosterd

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Steek de kruidnagels in de ham. Meng de basterdsuiker, mosterd en whisky en bestrijk de ham met dit mengsel.
  • 2 Verhit de olie en bak de ham rondom lichtbruin. Leg de ham in de ovenschaal. Verdeel de appelschijven erover en be­­strooi ze met kaneel en de gemalen kruidnagel of nootmuskaat. Schenk het appelsap over de appels en zet het gerecht afgedekt 35 minuten in het midden van de oven. Daarna nog 10 minuten onafgedekt, waarbij u de ham regelmatig met het vocht bestrijkt.
  • 3 Vervang het appelsap eens door cider.Neem in plaats van basterdsuiker eens honing.

Gebakken ham met appel en whiskymosterd is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept