Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofoe

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de tofoeblokjes in een schaal en schep ketjap,sambal en gemberpoeder erdoorheen. Laat dit eenuurtje marineren. Breng een ruime pan water metzout aan de kook en blancheer de sugarsnaps eenminuut. Schep ze uit het water in een vergiet enspoel ze met koud water. Snijd de sugarsnaps in delengte een keer door. Leg de mie in het kokendewater en zet de warmtebron uit. Laat de mie eenpaar minuten wellen en roer dan los met een vork.Giet de mie af en spoel onder de kraan om plakken tevoorkomen. Laat de mie uitlekken en knip deze eventueelmet een schaar een paar keer door.
  • 2 Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes tofoe op hoge stand al omscheppend knapperig. Giet het restje marinade erbij en zet even apart. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en mie al omscheppend lichtbruin. Voeg de sugarsnaps, tofoeblokjes en sesamzaad toe en bak nog enkele minuten mee tot alles goed warm is. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer direct en garneer eventueel met bosui en sesamzaadjes.1 uur marineren

Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofoe is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Omegaburger met tomaten-champignonsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sajoerboontjes met kokosmelk en tofoe
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken tofoe met groenten en sesam
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse wrap met tofoe
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept