1 Doe de tofoeblokjes in een schaal en schep ketjap,sambal en gemberpoeder erdoorheen. Laat dit eenuurtje marineren. Breng een ruime pan water metzout aan de kook en blancheer de sugarsnaps eenminuut. Schep ze uit het water in een vergiet enspoel ze met koud water. Snijd de sugarsnaps in delengte een keer door. Leg de mie in het kokendewater en zet de warmtebron uit. Laat de mie eenpaar minuten wellen en roer dan los met een vork.Giet de mie af en spoel onder de kraan om plakken tevoorkomen. Laat de mie uitlekken en knip deze eventueelmet een schaar een paar keer door.
2 Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes tofoe op hoge stand al omscheppend knapperig. Giet het restje marinade erbij en zet even apart. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en mie al omscheppend lichtbruin. Voeg de sugarsnaps, tofoeblokjes en sesamzaad toe en bak nog enkele minuten mee tot alles goed warm is. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer direct en garneer eventueel met bosui en sesamzaadjes.1 uur marineren
Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofoe is een recept van PLUS