Gegratineerde peren

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC als u geen magnetron gebruikt. Schil de peren. Boor eventueel vanaf de onderkant met een appelboor het klokhuis eruit. Pers de citroen. Besprenkel de peren met het citroensap. Giet de wijn en sinaasappelsap in een diepe magnetronschaal of ovenschaal. Voeg kaneel- en gemberpoeder toe en verwarm het mengsel 3 minuten afgedekt op 800 Watt of kort in een pannetje.
  • 2 Zet de peren naast elkaar in de warme saus, dek ze af en verwarm nu 8-10 minuten op 400 Watt (halve stand) in de magnetron of 35 minuten op 180ºC in de oven. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Zet de peren in een ovenvaste coupe of op een bordje. Schep er een toef eiwit op en zet het gerecht even onder een hete grill totdat het eiwit licht kleurt.bereidingstijd: 20 minuten (magnetron) of 40 minuten (oven).
  • 3 Serveer de peren eventueel zonder eiwit in het stoofvocht met een bolletje ijs.

Gegratineerde peren is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept