Gegratineerd zomerfruit

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de meloenen, verwijder de pitten en haal er bolletjes uit met de meloenboor. Hol de meloen gelijkmatig uit en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de vruchten met de likeur. Sla de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker in gedeelten toe.
  • 2 Verdeel de vruchten, de meloenbolletjes en -stukjes over de meloenhelften en maak van het eiwit schuimkoppen op het fruit. Zet de meloenen in een ovenschaal en plaats ze onder een hete grill totdat het eiwitschuim goudbruin van kleur is. Blijf erbij want dit gaat snel.
  • 3 • Neem in plaats van bessen­likeur crème de cassis of vruchtensiroop. • Vervang de schuimkop door 200 ml crème fraîche (Melkan) bestrooid met basterdsuiker en amandel.• Strooi wat amandelschaafsel over de meloenen voordat ze de oven in gaan.

Gegratineerd zomerfruit is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met vers zomerfruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Tomatensoep met gegratineerd groentestokbrood
23 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof uit de oven
30 min-
Bekijk recept
Gegratineerd witloof
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept