1 (De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt en later weer worden opgewarmd.) Verwarm een eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes met de gember en cayenne-peper lichtbruin. Voeg de sinaasappel- en citroenschilletjes, het sap, de cranberrycompote en de port toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 4 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus afgedekt staan tot later gebruik. Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Wrijf het in met zout en peper en bind een stukje touw rondom zodat het in een mooie medaillonvorm blijft.
2 Verwarm de rest van de olie in de grillpan en bak de biefstukjes om en om in circa 4 minuten per kant rosé. Leg de takjes tijm naast de biefstukken in de pan en bak ze heel kort mee tot de blaadjes knapperig zijn. Warm de saus op en serveer deze samen met het vlees. Garneer met de takjes tijm.
Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm is een recept van PLUS