1 Bestrijk de biefstukjes aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Doe de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water bij dat de korrels onderstaan. Laat de couscous ongeveer 15 minuten wellen.
2 Verhit olijfolie en boter in een soep- of sauspan en fruit de ui zacht en glazig. Voeg de stukken paprika en de knoflook toe en bak even mee. Giet de vleesbouillon in de pan en kook de paprika's in circa 10 minuten zacht. Pureer ui en paprika met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie en het citroensap door de couscous. Verhit een grillpan en grill de biefstuk circa 3 minuten per kant. Verdeel de couscous over de borden. Leg er de biefstuk bovenop. Schep de paprikasaus eromheen.
Gegrilde biefstukjes met paprikasaus en couscous is een recept van PLUS