Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

4
0 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de witte asperges en snijd van de groene en witte een stukje van de onderkant af. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe. Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm. Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn. Verdeel basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er balsamicoboter overheen. Maal er peper over.

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bart van Olphens zalmcarpaccio
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpacciotoastjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmcarpaccio met gember
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmcarpaccio met groene appel
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept