Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de kalfs­entrecotes met een mengsel van olijfolie, citroensap en zout en peper. Maal het brood tot fijn kruim. Hak de ansjovis, kappertjes, knoflook en peterselie fijn en meng het broodkruim erdoor. Roer er in een dun straaltje zoveel olijfolie door tot het een stevige, gebonden saus is. Zet deze apart.
  • 2 Leg kleine bergjes Parmezaanse kaas met een kleine tussenruimte op een bakplaat. Druk ze iets plat met de achterkant van een lepel. Bak ze in het midden van de oven in 4-6 minuten tot goudbruine chips. Laat ze buiten de oven afkoelen. Schep ze voorzichtig met een spatel van het bakpapier en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Verhit een grillpan en rooster het vlees 3-4 minuten per kant zodat het van binnen rosé is. Serveer de entrecotes met de salsa verde en Parmezaanse chips erbij.

Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept