1 Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees in een schaal en wrijf de marinade erover uit. Laat minimaal een uurtje staan, het laatste half uur buiten de koelkast. Meng alle ingrediënten voor de oranjeboter in de keukenmachine (wees voorzichtig met de kurkuma want die kleurt de boter al snel te geel). Doe de boter in een afsluitbaar bakje of rol hem in een stukje folie en laat in de koelkast opstijven.
2 Verwarm een laagje olie in een hoge pan en frituur de reepjes gember heel snel goudgeel en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de grillpan op hoge stand. Neem het vlees uit de marinade, bestrooi het met wat grof zout en schroei het om en om in circa 2 minuten per kant mooi bruin. Serveer het vlees (eventueel voorgesneden) op voorverwarmde borden met een stukje boter en een toefje gefrituurde gember.+ 30 minuten marineren
Gegrilde Argentijnse steak met oranjeboter en gefrituurde gember is een recept van PLUS