1 Verwarm de olie en fruit de ui met de Provençaalse kruiden glazig in circa 5 minuten op lagestand. Zet de warmtebron uit en schep de helft van de ui bij het gehakt. Voeg de gehaktkruiden, ei en genoeg paneermeel toe om een smeuïg gehakt te kneden.Vorm hiervan 8 balletjes en laat deze afgedekt een half uur opstijven in de koelkast.
2 Verwarm de pan opnieuw en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan het bakvet. Fruit dit circa 2 minuten op lage stand. Blus af met de wijn en laat deze circa 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg de tomatenblokjestoe en laat de saus weer aan de kook komen. Leg de balletjes in de saus en laat nogcirca 15 minuten op lage stand pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
3 Lekker met pasta of rijst.
Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat is een recept van PLUS