1 Meng bloem, lauwwarm water, sojasaus, suiker, olie en gist en kneed het tot een soepel deeg. Meng de gember erdoor. Het deeg moet enigszins vochtig zijn, maar mag niet aan uw handen blijven plakken. Voeg wat extra bloem toe wanneer het deeg te nat voelt of wat water als het deeg te droog is. Laat na het kneden het deeg minstens een half uur rijzen op een warme plaats. Kneed het vervolgens door en vorm het tot een bol. Laat het deeg nogmaals rijzen (45 minuten). Verwarm de oven voor op 190°C.
2 Bak het brood in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Leg tijdens het bakken de ongepelde teentjes knoflook in de oven om te poffen. U kunt controleren of het brood gaar is door erop te kloppen: wanneer het hol klinkt is het brood gaar. De knoflook is dan inmiddels gepoft. Verwijder de schil van de knoflook en meng de zachte knoflook met de boter. Serveer de boter bij het nog warme brood.rijzen/ bakken ca. 2 uur
Gemberbrood met gepofte knoflookboter is een recept van PLUS