Gepofte gevulde appels met vanillesaus

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng notenkruimels, bruine suiker en kersen. Steek de klokhuizen uit de appels. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Plaats elke appel op een royaal stuk aluminiumfolie. Vul de holtes met het kersenmengsel. Leg er een klontje boter bovenop en vouw de folie om de appels. Plaats de appels op de bakplaat in de oven en laat ze in circa 25 minuten zacht worden. Breng voor de saus de melk met de vanillesuiker aan de kook. Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een schuimig mengsel. Giet al kloppend een scheut warme melk bij dit mengsel. Giet het daarna onder voortdurend kloppen terug bij de warme melk. Laat het op een matige hittebron even doorkoken tot een saus. Klop het vanille-extract erdoor. Verwijder de folie van de appels. Schep de warme saus over de gepofte appel. Garneer iedere appel eventueel met 1 eetlepel hele kersen.

Gepofte gevulde appels met vanillesaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept