1 Meng notenkruimels, bruine suiker en kersen. Steek de klokhuizen uit de appels. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2 Plaats elke appel op een royaal stuk aluminiumfolie. Vul de holtes met het kersenmengsel. Leg er een klontje boter bovenop en vouw de folie om de appels. Plaats de appels op de bakplaat in de oven en laat ze in circa 25 minuten zacht worden. Breng voor de saus de melk met de vanillesuiker aan de kook. Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een schuimig mengsel. Giet al kloppend een scheut warme melk bij dit mengsel. Giet het daarna onder voortdurend kloppen terug bij de warme melk. Laat het op een matige hittebron even doorkoken tot een saus. Klop het vanille-extract erdoor. Verwijder de folie van de appels. Schep de warme saus over de gepofte appel. Garneer iedere appel eventueel met 1 eetlepel hele kersen.
Gepofte gevulde appels met vanillesaus is een recept van PLUS