1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de pompoen 4 grote plakken van circa 1,5 centimeter dik. Snijd of steek er een zo groot mogelijke stervorm uit en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de pompoen met wat olie. Stamp de specerijen samen met wat zout en peper in een vijzel en bestrooi hier de pompoensterren mee. Snijd de paddenstoelen doormidden.
2 Bak de sterren in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar. Zet ondertussen de knolselderij en aardappelblokjes op met wat water en zout en kook ze in circa 10 minuten gaar. Pureer ze en breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Houd de puree afgedekt warm in de oven. Verwarm een laagje olijfolie en frituur hierin de krulpeterselie heel kort krokant. Laat op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een andere pan twee eetlepels olijfolie en bak de paddenstoelen met de tijm en knoflook op hoge stand in 2 minuten bruin. Leg de pompoensterren midden op de borden. Schep of spuit er in het midden een toef puree op en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer verder met de peterselie.
3 De knolselderijpuree kan worden vervangen door instant aardappelpuree met wat kaas.
Geroosterde pompoenster met knolselderijpuree en bospaddenstoelen is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan