1 Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de karbonades hier 30 minuten in (of een dag van tevoren).
2 Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk de bosui met olie. Verhit een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en rooster hierin de karbonades 5-6 minuten per kant. Leg de laatste 3 minuten de bosuitjes erbij. Rooster intussen het sesamzaad in een droge hete koekenpan. Bestrooi de geroosterde karbonades met sesamzaad en serveer de bosui erbij.marineren minimaal 30 minuten.
3 Voor een nog fijnere smaak kunt u de karbonade ook marineren in witte wijn (of cider), met wat uiringen, knoflook, verse gemberwortel en kerriepoeder. Of bestrijk de karbonades met een mengsel van 2 eetlepels honing en 1 theelepel paprikapoeder. Bestrooi de karbonades vervolgens met 2 theelepels (verse) fijngehakte rozemarijn en peper. Laat in dat geval het sesamzaad uit het recept weg. De rozemarijn geeft al veel smaak!
Geroosterde karbonade met bosui is een recept van PLUS