1 Leg de satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Vouw ze en rijg ze aan de satéstokjes. Leg ze naast elkaar op een schaal. Boen de limoen of citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, rode peper, kurkuma, komijn en ketjap en giet dit over de kip. Marineer minimaal 1 uur, keer de spiesjes af en toe om. Rooster voor de pindasaus de pinda's in een droge hete koekenpan. Hak de nootjes daarna fijn (gebruik eventueel een vijzel).
2 Verwarm alle ingrediënten voor de pindasaus en laat deze al roerend 10 minuten zachtjes koken. Verhit een grillpan. Bestrijk de satéstokjes met olie en gril ze 4-5 minuten. Keer regelmatig om. Serveer de saté met de pindasaus en strooi er bosui en eventueel wat pinda’s over.Voorbereiding stijd is exlusief 1 uur marineren
3 Vervang ketjap asin door vissaus (nam pla).Neem in plaats van bosui versgehakte koriander
Geroosterde sat met Thaise pindasaus is een recept van PLUS