Geroosterde sat met Thaise pindasaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Vouw ze en rijg ze aan de satéstokjes. Leg ze naast elkaar op een schaal. Boen de limoen of citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, rode peper, kurkuma, komijn en ketjap en giet dit over de kip. Marineer minimaal 1 uur, keer de spiesjes af en toe om. Rooster voor de pindasaus de pinda's in een droge hete koekenpan. Hak de nootjes daarna fijn (gebruik eventueel een vijzel).
  • 2 Verwarm alle ingrediënten voor de pindasaus en laat deze al roerend 10 minuten zachtjes koken. Verhit een grillpan. Bestrijk de satéstokjes met olie en gril ze 4-5 minuten. Keer regelmatig om. Serveer de saté met de pindasaus en strooi er bosui en eventueel wat pinda’s over.
    Voorbereiding
    stijd is exlusief 1 uur marineren
  • 3 Vervang ketjap asin door vissaus (nam pla).Neem in plaats van bosui versgehakte koriander

Geroosterde sat met Thaise pindasaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept