1 Marineer het vlees met de laurierbladen, ui en rozemarijn enkele uren in de wijn. Zeef en bewaar de marinade.
2 Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrooi het met zout en peper en wentel het door de bloem. Bak in een braadpan de spekblokjes enkele minuten. Schep ze uit de pan. Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de marinade en de uiringen toe. Breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof het vlees op een lage temperatuur in circa 30 minuten gaar. Roer de spekblokjes en kidney bonen door het vlees en warm op niet te hoog vuur even door. Voeg eventueel wat extra water of bouillon toe. Bestrooi met peterselie.reserva.(marinadetijd niet meegerekend).
Gestoofd varkensvlees met kidney bonen is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)