Gevulde appeltjes

2
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de appeltjes horizontaal doormidden (ze staan op het kroontje en op de steelaanzet). Hol ze uit met een meloenboor, laat ongeveer 1 cm aan de rand zitten. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Blancheer de appeltjes ongeveer 30 seconden. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de aardappelen gaar en stoom ze even droog. Stamp ze fijn met de boter en bouillonpoeder, roer er melk door tot een luchtige, maar iets dikkere puree ontstaat. Vul de uitgeholde appeltjes tot de rand met de puree en leg hierboven op een flinke pluk kerriezuurkool. Zet de appeltjes in de ovenschaal. Bak de gevulde appeltjes in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Gevulde appeltjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept