1 Snijd de courgettes in de lengte in gelijke helften. Hol ze uit en hak het vruchtvlees grof. Bestrooi de courgettehelften aan de binnenkant met zout en peper. Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie, schep ze uit de pan en hak ze daarna grof. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe en fruit hierin de sjalotjes en het vruchtvlees van de courgette 2-3 minuten. Bak het broodkruim 1 minuut mee.
2 Meng tomaat, ricotta en pesto door de sjalotjes en schep deze vulling in 2 courgettehelften. Zet de andere courgettehelften erop en druk goed aan. Bind keukengaren om de courgettes en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Rooster ze 4-5 minuten op de hete barbecue en keer ze af en toe even om.
Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing