Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de courgettes in de lengte in gelijke helften. Hol ze uit en hak het vruchtvlees grof. Bestrooi de courgettehelften aan de binnenkant met zout en peper. Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie, schep ze uit de pan en hak ze daarna grof. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe en fruit hierin de sjalotjes en het vruchtvlees van de courgette 2-3 minuten. Bak het broodkruim 1 minuut mee.
  • 2 Meng tomaat, ricotta en pesto door de sjalotjes en schep deze vulling in 2 courgettehelften. Zet de andere courgettehelften erop en druk goed aan. Bind keukengaren om de courgettes en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Rooster ze 4-5 minuten op de hete barbecue en keer ze af en toe even om.

Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept