1 Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op. Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap. Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar. Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes. Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.
Gestoomde zalmsteak met citrussaus is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Goudbrasem in zoutkorst met boter van citrusvruchten